MammaVet.se    Tidsbilder.se
 
Skor
Något som tjejer ofta är snabba att notera är vad killar har på fötterna. Tänk därför på att ha snygga och välvårdade skor. Snyggast är om skorna är mörkare än kostymen. Har du mörkbruna eller svarta formella läderskor passar de till nästan alla tillfällen.

 

ImageOxfordskon är en låg snörsko som är komfortabel och har bred läst. Benämningen "cap toe" beskriver den karakteristiska sömmen tvärs över tån. "Cap toe"-modellen är kanske den mest formella skon att använda till affärskostymen eller smokingen.

Image
Loafern hämtade från början inspiration från de skor som bars på den norska landsbygden. Från 30-talet kallades de även för "Norwegian shoes". Loafern kan förses med en penny-slejf, tofsar eller spänne på ovanlädret.

Image
Brouges är traditionellt en kraftigare sko med tjock och bred sula som har ett militärt ursprung. I dag står namnet för den hålslagna dekorationen på ovanlädret. Det har ofta en sk "wing tip"-form, en kurvig skärning som slutar i en spets mitt på tån.

Image

Sneakers fortsätter att vara ett måste i var mans garderob. Köp ett par enkla varianter så kan du ha dem både till jobbet och andra tillfällen. Till en mer uppklädd stil är det inte alltid säkert att man kan ha sneakers.

Image
Till sommaren är det låga canvasskor som gäller. De främsta färgerna är vitt och mörkblått. Perfekt för sportiga och enkla stilar.

 

 
Loading...