MammaVet.se    Tidsbilder.se
 
Hem arrow Klädvård arrow Packa rätt
Packa rätt

Packar du kläderna rätt sparar du massor av tid och arbete. Att börja stryka kläder när man anländer till resmålet är inte något man vill göra. Som alltid har Mamma tips och klurigheter som gör resandet lättare. En hård resväska bevarar pressvecken och skyddar dina saker bättre än en mjuk. Men hårda väskor kan vara tunga. Därför är en lätt och stadig väska är att föredra. För den fina kostymen, dräkten eller andra plagg som du är extra försiktig om finns inget bättre än en resegarderob som hanteras försiktigt. Då kan kläderna transporteras hängande på sina galgar samtidigt som de är skyddade.

Alla kläder får tyvärr inte plats i en resegarderob och det finns vissa tekniker för att packa så bra som möjligt. Ett klassiskt tips som fungerar ganska bra på många plagg är att rulla ihop dem. Se till att de är släta och fina innan du rullar dem.

Såhär viker du ihop skjortor för att undvika synliga veck när den ska bäras:

Image
Image
 
Kavajer är känsligare, om du kan så undvik att packa dem i väskan. Om du ändå måste så kan du vända kavajen ut och in och sedan vika i ryggen. Om den ändå är för stor så kan du vika den mitt över på längden. Tänk på att inte packa för mycket i väskan då blir eventuella veck ännu tydligare och svårare att få bort.
Image 
 
Ta gärna med ett litet resestrykjärn så kan du lätt ta bort eventuella veck när du är framme. Det finns små hoppfällbara för bara någon eller några hundralappar. En väl värd investering. Saknar du strykjärn kan du hänga din skrynkliga skjorta eller blus på en galge i badrummet. Sätt på duschen med riktigt hett vatten så det ångar i badrummet. Skjortan/blusen blir slät då den torkar.
 
Loading...