MammaVet.se    Tidsbilder.se
 
Hem arrow Kök & Mat
Köket

Ett välordnat kök gör det både lättare och roligare att laga mat. Gör det mesta möjliga och ordna det så funktionellt som möjligt. Tänk också på att inreda ditt kök så det är enkelt att arbeta där. Alla redskap ska ha sin egen plats och vara lätt åtkomliga.


Tips på bra basutrustning i ett kök:

  • Durkslag
  • Ugnsäker form
  • Knivar, välj gärna färre och bättre knivar än många billiga
  • Förvaringskärl
  • Kastruller, både liten och stor
  • Sax
  • Hålslev
  • Kapsyl och locköppnare
  • Konservöppnare
  • Korkskruv
  • Köttermometer
  • Litermått
  • Måttsats
  • Osthyvel
  • Potatisskalare
  • Provsticka
  • Redningsbägare
  • Rivjärn
  • Rotfruktsborste
  • Skålar
  • Skärbräda, gärna i trä
  • Spiralvisp
  • Stekpanna, helst med lock
  • Stekspade, undvik metall då de ej kan användas i teflonpannor
  • Tratt
  • Trägaffel och träsked
  • Urskrapare / slickepott
  • Vitlökspress
Om man inte har någon utrustning till ett kök så finns det praktiska "startpaket" att köpa på exempelvis IKEA. Det finns både för köksutrusning och porslin och innehåller det mesta man behöver i början.
 
Loading...