MammaVet.se    Tidsbilder.se
 
Hem arrow Vett & Etikett arrow Hålla tal
Hålla tal

Ett tal bör helst vara kort, kvick och kärnfull. Tal brukar som regel avslutas med en skål och denna skål ska alla gäster delta i.

Den man som har värdinnan till bordet, det vill säga sitter till vänster om värdinnan, ska hålla ett tacktal där han tackar för maten å alla gästers vägnar. Detta sker innan efterrätten är uppäten. Det behöver inte vara långt, bara ta upp hur roligt det var att få ses och hur gott allting var. Tacktalet är ett tack för maten och inte för själva tillställningen, respektive gäst bör tacka värden för tillställningen med ett personligt tack innan de lämnar festen.

De som lyssnar till ett tal skall göra det under tystnad och utan att äta. Under ett tal görs det även en paus i eventuell servering.

På större middagar kan det finnas en så kallad Toastmaster som ansvarar för när tal och aktiviteter ska utföras. Se mer under Toastmaster i menyn. 

 
Loading...