MammaVet.se    Tidsbilder.se
 
Hem arrow Stdtips arrow Badrummet
Badrum

Ett badrum mår bra av att rengöras varje vecka. Porslin, toan och rören ska torkas av liksom golvet. Använd rengöringsmedel med lågt ph-värde så att kalkavlagringar går bort. Ajax och såpa har högt ph-värde. Vitvaror som inte är av porslin ska inte rengöras med Vim eller något annat skurmedel.

Badkar & Dusch
Badkar och dusch är lätta att hålla rena om de tvättas ofta. Kalk och smutsbeläggningar som får torka fast är svårt att avlägsna. Använd milt rengöringsmedel och mjuk borste när du rengör badkaret eftersom emaljen är känslig. Använd speciellt medel för rengöring av badrum som är kalklösande. Tvätta duschdraperiet i tvättmaskinen då och då eller släng det om det samlats för mycket tvål och kalkrester. Ett snyggt och rent duschdraperi gör mycket för helhetsintrycket av ditt badrum.

Tvättställ
Tvättstället görs rent med milt rengöringsmedel och mjuk borste. Med en diskborste är det lätt att komma åt runt kranar och i avloppet. Glöm inte heller att tvätta undersidan av tvättstället ibland.

Toalettstol
Toalettstolen måste rengöras regelbundet. Vanligen räcker det med att borsta med en WC-borste och rengöringsmedel. För att ta bort kalkbeläggningar behövs särskilt rengöringsmedel för toalettstolar. Spola innan du sprutar på rengöringsmedlet. Löstagbara sitsar tas bort före rengöring. Rengör även insidan uppe vid kanten och utsidan av toalettstolen.

Storstädning
Haka av framsidan på badkaret och torka av golvet under noga. Rensa i avloppen för här samlas mycket smuts och hår. Gör detta med jämna mellanrum annars kan det sprida dålig lukt. Bubbelbadkar behöver desinfekteras med speciellt medel så att alger och bakterier försvinner ur karet och rörsystemet. Gå även igenom ditt badrumsskåp med jämna mellanrum. Rensa bort utgångna produkter och annat skräp.

 
Loading...